Kurzy

Kurz zpracování vepřové půlky aneb taková školní zabíjačka

Lektor Martin Zouzal 28. února 2019 uspořádal pro naše žáky kurz zaměřený na zpracování vepřové půlky. Kurz začal rozdělení vepřové půlky a vaření jednotlivých částí na ovar.

CUKRÁŘSKÉ KURZY S PAVLÍNOU BERZSIOVOU

Naši žáci se mohli účastnit několika sladkých kurzů s lektorkou Pavlínou Berzsiovou, víceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů:

11. 4. 2019 kurz s názvem DORTY, POTAHOVÁNÍ A ZDOBENÍ

13. 11. 2018 DEZERTNÍ A ČOKOLÁDOVÉ CUKROVINKY

Mořské ryby a dary moře

Kurz proběhl pod vedením zkušeného šéfkuchaře Dalibora Navrátila

Seminář Raw food stravy,

který pořádali 20. října 2015 provozovatelé kavárny My Raw Café v Dlouhé ulici v Praze, seznámil zúčastněné žáky a učitele oborných předmětů a odborného výcviku naší školy s podstatou tohoto typu stravování.

Raw food strava je strava, jež je připravována ze surovin, které jsou zpracována do maximální teploty 42°C, a proto si zachovává svoji „živou hodnotu“ všech enzymů a vitamínů. Přispívá tudíž k prevenci vzniku většiny civilizačních chorob a zpomaluje stárnutí. Veškeré výrobky jsou připravovány z čerstvých a čistě rostlinných surovin, které neobsahují ani lepek, laktózu, ani cukr.

Tato strava nemusí chutnat všem, ale někteří jsou z ní nadšení. A i o to v gastronomii jde – uspokojit co nejširší spektrum strávníků.                                                     

                                                                                                                 

Gastronomický kurz pro tureckou skupinu „České omáčky“

Program kurzu:

  •   Charakteristika českých omáček
  •   Zásady při přípravě omáček
  •   Nové trendy v české gastronomii
  •   Ukázky přípravy různých omáček
  •   Praktická část  příprava omáček

Aktuality

16.04.2021 12:53
v přijíamcím řízení se nekonají 19. dubna 2021, ale až 12. května 2021v 10.00. Děkujeme za pochopení
15.04.2021 13:37
ZÁKLADNÍ HYGIENICKÁ PRAVIDLA STANOVENÁ MINISTERSTVEM ZDRAVOTNICTVÍ: — Dodržování zásad osobní a provozní hygieny. — Skupinová izolace, event. sociální distance. — Ochrana úst a nosu (roušky, respirátory) a řádná respirační hygiena v závislosti na protiepidemických opatřeních uvedených u příslušného...
09.04.2021 16:00
se budou konat podle plánu 14. 4. 2021 od 17:30 on-line formou přes žákovské účty aplikace Teams.
16.03.2021 16:22
Přijímací zkoušky formou testu z českého jazyka se budou konat. Aktuální upravené termíny  jsou 10. a 11. května 2021 (úprava na základě Opatření obecné povahy k přijímacím zkouškám ze dne 15. 3. 2021)
05.03.2021 09:52
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY SE NEKONAJÍ. Přijetí ke studiu bude posuzováno na základě hodnocení vzdělávání uvedeného v přihlášce ke studiu  Více zde: https://www.souukrbu.cz/uchazeci-o-studium/kriteria-pro-prijeti/   Mgr. Kateřina Mrvová ředitelka školy
02.03.2021 14:10
  Žádáme veřejnost, aby omezila osobní formu návštěvy a využívala výhradně vzdálené prostředky komunikace (email, datová schránky, telefon - mobily zveřejněny v kontaktech).   Úřední den: úterý a čtvrtek od 8:00 do 14:30 (nebo po předchozí domluvě). V prostorách školy platí...
13.02.2021 20:38
Na základě informací MŠMT ČR bude od 15. února i nadále pokračovat distanční výuka všech tříd v teorii i v odborném výcviku. 
03.02.2021 08:38
informujeme Vás o nabídce České školní inspekce pro podporu žáků při přípravě na maturitní zkoušky. Žáci maturitních ročníků středních škol mohou v rámci přípravy na společnou část maturitní zkoušky využít mobilní testovací aplikaci InspIS SETmobile, která je zdarma ke stažení do chytrých mobilních...
29.01.2021 12:03
  Dne 28. 1. 2021 zveřejnilo MŠMT dokument Hlavní body úprav maturit, závěrečných zkoušek a absolutorií ve školním roce 2020/2021 – MŠMT představilo detaily k maturitám a závěrečným zkouškám, MŠMT ČR (msmt.cz) Vedení školy v souvislosti s tímto dokumentem rozhodlo o úpravě výuky ve...
28.01.2021 17:27
ve školním roce 2020/2021 najdete na odkazu MŠMT představilo detaily k maturitám a závěrečným zkouškám, MŠMT ČR (msmt.cz)
1 | 2 >>