Kurzy

Kurz zpracování vepřové půlky aneb taková školní zabíjačka

Lektor Martin Zouzal 28. února 2019 uspořádal pro naše žáky kurz zaměřený na zpracování vepřové půlky. Kurz začal rozdělení vepřové půlky a vaření jednotlivých částí na ovar.

CUKRÁŘSKÉ KURZY S PAVLÍNOU BERZSIOVOU

Naši žáci se mohli účastnit několika sladkých kurzů s lektorkou Pavlínou Berzsiovou, víceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů:

11. 4. 2019 kurz s názvem DORTY, POTAHOVÁNÍ A ZDOBENÍ

13. 11. 2018 DEZERTNÍ A ČOKOLÁDOVÉ CUKROVINKY

Mořské ryby a dary moře

Kurz proběhl pod vedením zkušeného šéfkuchaře Dalibora Navrátila

Seminář Raw food stravy,

který pořádali 20. října 2015 provozovatelé kavárny My Raw Café v Dlouhé ulici v Praze, seznámil zúčastněné žáky a učitele oborných předmětů a odborného výcviku naší školy s podstatou tohoto typu stravování.

Raw food strava je strava, jež je připravována ze surovin, které jsou zpracována do maximální teploty 42°C, a proto si zachovává svoji „živou hodnotu“ všech enzymů a vitamínů. Přispívá tudíž k prevenci vzniku většiny civilizačních chorob a zpomaluje stárnutí. Veškeré výrobky jsou připravovány z čerstvých a čistě rostlinných surovin, které neobsahují ani lepek, laktózu, ani cukr.

Tato strava nemusí chutnat všem, ale někteří jsou z ní nadšení. A i o to v gastronomii jde – uspokojit co nejširší spektrum strávníků.                                                     

                                                                                                                 

Gastronomický kurz pro tureckou skupinu „České omáčky“

Program kurzu:

  •   Charakteristika českých omáček
  •   Zásady při přípravě omáček
  •   Nové trendy v české gastronomii
  •   Ukázky přípravy různých omáček
  •   Praktická část  příprava omáček

Aktuality

18.11.2020 13:27
Praha, 16. listopadu 2020 - Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga dnes představil matici opatření PES v oblasti školství. „Tabulka je výsledkem spolupráce mezi ministerstvy školství a zdravotnictví a zohledňuje priority české vzdělávací soustavy,“ řekl ministr školství na...
15.10.2020 15:43
V důsledku vládního krizového opatření upravuje Střední odborné učiliště gastronomie od 12. října 2020 úřední hodiny pro veřejnost a to: úterý a čtvrtek od 9:00 do 14:00 hodin nebo dle telefonické dohody. SOU gastronomie opět žádá veřejnost, aby k řešení svých požadavků omezila osobní formu...
09.10.2020 13:26
Vážení rodiče, milý žáci, jsem tu pro vás i v období distančního vzdělávání. Můžete mě kontaktovat denně na telefonu 778 713 386 a emailu cechoval@souukrbu.cz. Můžeme si domluvit telefonickou konzultaci nebo video konzultaci přes Microsoft Teams. Lucie Čechová, Vaše školní psycholožka Pro...
22.09.2020 15:27
SOU gastronomie používá pro dálkovou komunikaci tyto základní nástroje: Program BAKALÁŘI – pro sledování informací týkajících se vzdělávání lze použít mobilní aplikaci BAKALÁŘ – aktuální verze má modrou IKONU, lze ji stáhnout do mobilního telefonu webovou aplikaci – je z ní přístup...
03.09.2020 13:18
Informace k profilovým a ústním Maturitním zkouškám najdete zde
28.08.2020 21:29
ZÁKLADNÍ HYGIENICKÁ PRAVIDLA STANOVENÁ MINISTERSTVEM ZDRAVOTNICTVÍ: — Dodržování zásad osobní a provozní hygieny. — Skupinová izolace, event. sociální distance. — Ochrana úst a nosu (roušky, respirátory) a řádná respirační hygiena v závislosti na protiepidemických opatřeních uvedených u příslušného...
12.01.2019 12:28
Od 14. ledna 2019 mají žáci školy v celé škole přístupné připojení Wi-Fi.
08.11.2016 12:26
Žáci školy mají možnost využívat MS Office 365. Přihlašovací adresa:portal.office365.com