Kurzy

Kurz zpracování vepřové půlky aneb taková školní zabíjačka

Lektor Martin Zouzal 28. února 2019 uspořádal pro naše žáky kurz zaměřený na zpracování vepřové půlky. Kurz začal rozdělení vepřové půlky a vaření jednotlivých částí na ovar.

CUKRÁŘSKÉ KURZY S PAVLÍNOU BERZSIOVOU

Naši žáci se mohli účastnit několika sladkých kurzů s lektorkou Pavlínou Berzsiovou, víceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů:

11. 4. 2019 kurz s názvem DORTY, POTAHOVÁNÍ A ZDOBENÍ

13. 11. 2018 DEZERTNÍ A ČOKOLÁDOVÉ CUKROVINKY

Mořské ryby a dary moře

Kurz proběhl pod vedením zkušeného šéfkuchaře Dalibora Navrátila

Seminář Raw food stravy,

který pořádali 20. října 2015 provozovatelé kavárny My Raw Café v Dlouhé ulici v Praze, seznámil zúčastněné žáky a učitele oborných předmětů a odborného výcviku naší školy s podstatou tohoto typu stravování.

Raw food strava je strava, jež je připravována ze surovin, které jsou zpracována do maximální teploty 42°C, a proto si zachovává svoji „živou hodnotu“ všech enzymů a vitamínů. Přispívá tudíž k prevenci vzniku většiny civilizačních chorob a zpomaluje stárnutí. Veškeré výrobky jsou připravovány z čerstvých a čistě rostlinných surovin, které neobsahují ani lepek, laktózu, ani cukr.

Tato strava nemusí chutnat všem, ale někteří jsou z ní nadšení. A i o to v gastronomii jde – uspokojit co nejširší spektrum strávníků.                                                     

                                                                                                                 

Gastronomický kurz pro tureckou skupinu „České omáčky“

Program kurzu:

  •   Charakteristika českých omáček
  •   Zásady při přípravě omáček
  •   Nové trendy v české gastronomii
  •   Ukázky přípravy různých omáček
  •   Praktická část  příprava omáček

Aktuality

25.03.2020 17:45
Připomínám žákům povinnost plnit zadané úkoly dle rozvrhu hodin po dobu krizového opatření vlády ohledně uzavření základních a středních škol.   Úkoly jsou průběžně klasifikovány.   Neplnění úkolů je považováno za porušování školního řádu a školského zákona a následkem může být...
25.03.2020 17:42
Informace na http://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/msmt-pripravilo-reseni-pro-prijimaci-zaverecne-a-maturitni
17.03.2020 13:34
Školní psycholožka PhDr. Lucie Čechová je pro žáky i rodiče k dispozici denně v době 9 - 17 hodin. Kontakt na webu školy.
16.03.2020 12:37
V souvislosti s vývojem nákazy a opatřeními vlády se úřední hodiny pro veřejnost ruší. Bezodkladné záležitosti budou řešeny po telefonické domluvě (mobilní telefony uvedeny na webu školy v kontaktech).
16.03.2020 09:24
Uchazečům-cizincům, kteří mají v rámci přijímacího řízení absolvovat rozhovor, bude stanoven náhradní termín. Ten bude pravděpodobně shodný s termínem jednotné přijímací zkoušky na maturitní obory – vyhlásí Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Pro uchazeče/cizince jsou...
12.03.2020 18:20
Žádáme všechny uchazeče o studium (respektive jejich zákonné zástupce), kteří byli vyzváni k dodání dokumentů, které nepřiložili k přihlášce o studium, aby tyto zaslali poštou nebo elektronicky na adresu sekretariat@souukrbu.cz . Osobní podání ve škole není možné.
12.03.2020 14:06
Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu ze dne 10. 3. 2020 se ruší pronájmy tělocvičen a sportovních hřišť s účinností od 13. 3. 2020. Odvolané hodiny po dobu bezpečnostního opatření nebudou nájemcům účtovány a zároveň nevzniká žádný nárok náhrady škody, která může nájemců...
12.03.2020 11:33
Vzhedem k mimořádnému opatření Ministerstva zdravotnictví o uzavření škol, se posouvá termín praktické maturitní zkoušky na květen. Termíny jednotlivých skupin budou uřesněny.
10.03.2020 14:09
Na základě mimořádného opatření MZ ČR, ve kterém se zakazuje osobní přítomnost žáků na vzdělávání ve školách, je zrušena výuka dle řádného rozvrhu teoretického i praktického  vyučování od středy 11. 3. 2020 do odvolání. Po tuto dobu budou žákům zadávány úkoly z předmětů, které budou...
04.03.2020 15:00
Střední odborné učiliště gastronomie přijme VEDOUCÍ/HO EKONOMICKÉHO ODDĚLENÍ a UČITELE ODBORNÉHO VÝCVIKU  - OBOR KUCHAŘ a OBOR CUKRÁŘVíce info.
1 | 2 >>