Kurzy

Kurz zpracování vepřové půlky aneb taková školní zabíjačka

Lektor Martin Zouzal 28. února 2019 uspořádal pro naše žáky kurz zaměřený na zpracování vepřové půlky. Kurz začal rozdělení vepřové půlky a vaření jednotlivých částí na ovar.

CUKRÁŘSKÉ KURZY S PAVLÍNOU BERZSIOVOU

Naši žáci se mohli účastnit několika sladkých kurzů s lektorkou Pavlínou Berzsiovou, víceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů:

11. 4. 2019 kurz s názvem DORTY, POTAHOVÁNÍ A ZDOBENÍ

13. 11. 2018 DEZERTNÍ A ČOKOLÁDOVÉ CUKROVINKY

Mořské ryby a dary moře

Kurz proběhl pod vedením zkušeného šéfkuchaře Dalibora Navrátila

Seminář Raw food stravy,

který pořádali 20. října 2015 provozovatelé kavárny My Raw Café v Dlouhé ulici v Praze, seznámil zúčastněné žáky a učitele oborných předmětů a odborného výcviku naší školy s podstatou tohoto typu stravování.

Raw food strava je strava, jež je připravována ze surovin, které jsou zpracována do maximální teploty 42°C, a proto si zachovává svoji „živou hodnotu“ všech enzymů a vitamínů. Přispívá tudíž k prevenci vzniku většiny civilizačních chorob a zpomaluje stárnutí. Veškeré výrobky jsou připravovány z čerstvých a čistě rostlinných surovin, které neobsahují ani lepek, laktózu, ani cukr.

Tato strava nemusí chutnat všem, ale někteří jsou z ní nadšení. A i o to v gastronomii jde – uspokojit co nejširší spektrum strávníků.                                                     

                                                                                                                 

Gastronomický kurz pro tureckou skupinu „České omáčky“

Program kurzu:

  •   Charakteristika českých omáček
  •   Zásady při přípravě omáček
  •   Nové trendy v české gastronomii
  •   Ukázky přípravy různých omáček
  •   Praktická část  příprava omáček

Aktuality

22.01.2022 16:41
Vzhledem k nařízené karanténě několika tříd a mnohých pedagogů není možné zajistit pondělní a úterní provoz školy. Z toho důvodu je vyhlášeno na 24. a 25. ledna 2022 ředitelské volno pro žáky, kteří v těchto dnech mají teoretické vyučování ve škole. Distanční výuka probíhat nebude....
20.01.2022 15:09
Nejdříve proběhne testování na covid na začátku hodiny, poté budou žákům vydány výpisy z  vysvědčení. Žáci, kteří mají v tomto týdnu odborný výcvik, nastoupí na 1. vyučovací hodinu. Žáci, kteří mají v tomto týdnu teoretické vyučování, nastoupí na 2. vyučovací...
31.12.2021 08:38
Od 3. ledna 2022 je umožněna žákům středních škol osobní přítomnost ve škole za předpokladu, že žák nemá příznaky onemocnění COVID-19 a podstoupil preventivní antigenní testování na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2 prostřednictvím testu poskytnutého školou, a jeho výsledek je...
22.11.2021 20:41
Z důvodu nejisté epidemické situace jsou i nadále pozastaveny plánované prezenční Dny otevřených dveří.  Od ledna 2022 máte možnost individuálních osobních prohlídek školy po předchozí telefonické domluvě  na tel. číslech 274 019 102, 274 019 111.   Podmínkou pro vstup do školy je...
16.11.2021 14:51
Přihlašování k náhradnímu nebo opravnému termínu se koná v následujících dnech a časech u Ing. Soukupové, zástupkyně ředitelky: DEN DATUM ČAS ČTVRTEK 18. 11. 2021 9:00 - 14:00 PÁTEK 19. 11....
12.01.2019 12:28
Od 14. ledna 2019 mají žáci školy v celé škole přístupné připojení Wi-Fi.
08.11.2016 12:26
Žáci školy mají možnost využívat MS Office 365. Přihlašovací adresa:portal.office365.com