Certifikáty a ocenění

Naše škola i její žáci získali mnohá ocenění.

Certifikát stvrzující vysokou kvalitu vzdělávání v oboru gastronomie

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky (AKC ČR) ve spolupráci se Světovou asociací kuchařů
a cukrářů (WACS)
se rozhodla každoročně vyhlašovat a oceňovat prestižní gastronomické a hotelové školy v České republice.

Dne 29. září 2014 obdržela naše škola certifikát pro odborné školy, které dosahují nadstandardních výsledků v přípravě svých žáků v oboru kuchař a cukrář a jejich vzdělávání v gastronomických oborech je považováno rovněž za nadstandardní. V roce 2018 naše škola tento titul obhájila a certifikát znovu zísala.

Ucházet se o tento certifikát může škola, která je členem AKC ČR a dosáhla se svými žáky vynikajících výsledků nejen v oblasti vzdělávání a odborných praxí, ale obdržela také zlaté medaile na nejprestižnějších soutěžích v České republice či na soutěžích pořádaných Světovou asociací kuchařů a cukrářů.

Soutěž "O nejlepší školní oběd 2013"

Naše škola zvítězila ve finále 4. ročníku soutěže o nejlepší školní oběd.

  • Finále se konalo dne 27. 8. 2013 v prostorách školní jídelny ZŠ Chelčického, Praha 3.
  • Soutěž pořádala Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR a Společnost pro výživu.
  • Soutěž se konala v rámci preventivního projektu VZP „Žij zdravě“ a záštitu nad ní převzal MHMP.
  • Odborná porota vybrala deset školních jídelen z rekordního počtu 88 přihlášených.
  • Jídla musela obsahovat drůbeží maso a nesměla přesáhnout normou daný limit 34 Kč.
  • Recepty hodnotila porota dle vhodnosti použitých surovin, technologického postupu přípravy, vzájemné sladěnosti výběru potravin, chutě i barvy a nutričního hlediska.
  • Porotu tvořili zástupci Magistrátu hl. města Prahy, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Ministerstva zdravotnictví ČR, Asociace kuchařů a cukrářů, Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR a žáci školy.

Vítězné soutěžní menu

  • Polévka z červené řepy s tvarohovými nočky
  • Konfitované kuřecí prso á la bažant v anglické slanině, bramborovokapustové puré a glazírovaná červená cibulka
  • Jahelník se švestkami a jablkošvestkovou omáčkou

Článek na www.novinky.cz

Škola roku 2010

Dne 26. listopadu 2010 na své 5. konferenci vyhlásila Asociace hotelů a restaurací ČR poprvé cenu v nové kategorii Škola roku. Ucházet se mohly všechny školy, které jsou členy tohoto profesního sdružení. Udělení této ceny je chápáno jako ocenění práce pedagogických pracovníků, profesionality výuky, profesní angažovanosti žáků a propojení teorie s praxí.

Aktuality

09.09.2019 08:28
  Středa 18. září 2019 Začátek přípravy na zkoušku Předmět G4A P2A P2B Teoretická zkouška z ekonomických předmětů 7:45 7:45 11:00 Teoretická zkouška...
06.09.2019 11:13
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání   Školní rok: 2018/2019 Termín: PODZIM 2019   Účetnictví (písemná zkouška) Termín konání: 11. 9. 2019 Učebna: E1 Zahájení zkoušky: 8:00 hodin Délka konání písemné zkoušky: nejdéle 240 minut Povolené pomůcky: psací potřeby,...
03.06.2019 14:56
  Druh zkoušky Termín Místo konání Didaktické testy – společná část 2. - 6. září 2019 Bude určeno v pozvánce k maturitní zkoušce (srpen 2019) Písemné práce – společná část 2. -...
12.01.2019 12:28
Od 14. ledna 2019 mají žáci školy v celé škole přístupné připojení Wi-Fi.
04.01.2019 17:45
učitele odborného výcviku pro obor KUCHAŘ a pro obor CUKRÁŘ.
08.11.2016 12:26
Žáci školy mají možnost využívat MS Office 365. Přihlašovací adresa:portal.office365.com