Inspekční zpráva

Závěry poslední inspekční zprávy

Předmět inspekční činnosti

Hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání podle § 174 ods.2 písm. b) školského zákona.

Charakteristika

Škola vykonává činnost v souladu s rozhodnutím o zařazení do rejstříku škol a školských zařízení. Vychází přitom z dlouholeté tradice v gastronomických oborech. Pro školu je charakteristická vysoká úroveň odborného vzdělávání a kvalitní příprava budoucích absolventů na vstup do praxe. Tím se řadí mezi vyhledávané střední školy zaměřené na gastronomii.

Hodnocení podmínek vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Škola má promyšlenou koncepci vzdělávání. Demokratický styl řízení vytváří pozitivní vztahy na pracovišti, účast zaměstnanců na činnostech školy je vysoká, jsou nastavena jasná pravidla a funkční informační a kontrolní systém. Partnerské vztahy s profesními organizacemi jsou rozvíjeny na vysoké úrovni.  Patrná je péče o materiální vybavení školy, je dbáno na estetiku prostředí, moderní vybavení, má kvalitní zázemí pro rozvoj odborných činností. Kvalitu vzdělávání pozitivně ovlivňuje promyšlené hospodaření s finančními prostředky.

Podmínky vzdělávání mají výbornou úroveň.

 

Hodnocení průběhu vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Školní vzdělávací programy jsou kvalitně zpracovány a kvalitně naplňovány. Odborné vzdělávání je organizačně a metodicky velmi dobře propracované. Žáci mají optimální podmínky pro přípravu ke vstupu na trh práce. Práce v hodinách všeobecně vzdělávacích předmětů je efektivní, využívá se didaktické techniky.

Průběh vzdělávání má výbornou úroveň.

 

Hodnocení výsledků vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Funkční poradenský systém, spolupráce pedagogů, podpora žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a práce se žáky vede k tomu, že žáci si osvojují ve vysoké míře především odborné kompetence.

Výsledky vzdělávání mají výbornou úroveň.

Aktuality

25.03.2020 17:45
Připomínám žákům povinnost plnit zadané úkoly dle rozvrhu hodin po dobu krizového opatření vlády ohledně uzavření základních a středních škol.   Úkoly jsou průběžně klasifikovány.   Neplnění úkolů je považováno za porušování školního řádu a školského zákona a následkem může být...
25.03.2020 17:42
Informace na http://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/msmt-pripravilo-reseni-pro-prijimaci-zaverecne-a-maturitni
17.03.2020 13:34
Školní psycholožka PhDr. Lucie Čechová je pro žáky i rodiče k dispozici denně v době 9 - 17 hodin. Kontakt na webu školy.
16.03.2020 12:37
V souvislosti s vývojem nákazy a opatřeními vlády se úřední hodiny pro veřejnost ruší. Bezodkladné záležitosti budou řešeny po telefonické domluvě (mobilní telefony uvedeny na webu školy v kontaktech).
16.03.2020 09:24
Uchazečům-cizincům, kteří mají v rámci přijímacího řízení absolvovat rozhovor, bude stanoven náhradní termín. Ten bude pravděpodobně shodný s termínem jednotné přijímací zkoušky na maturitní obory – vyhlásí Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Pro uchazeče/cizince jsou...
12.03.2020 18:20
Žádáme všechny uchazeče o studium (respektive jejich zákonné zástupce), kteří byli vyzváni k dodání dokumentů, které nepřiložili k přihlášce o studium, aby tyto zaslali poštou nebo elektronicky na adresu sekretariat@souukrbu.cz . Osobní podání ve škole není možné.
12.03.2020 14:06
Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu ze dne 10. 3. 2020 se ruší pronájmy tělocvičen a sportovních hřišť s účinností od 13. 3. 2020. Odvolané hodiny po dobu bezpečnostního opatření nebudou nájemcům účtovány a zároveň nevzniká žádný nárok náhrady škody, která může nájemců...
12.03.2020 11:33
Vzhedem k mimořádnému opatření Ministerstva zdravotnictví o uzavření škol, se posouvá termín praktické maturitní zkoušky na květen. Termíny jednotlivých skupin budou uřesněny.
10.03.2020 14:09
Na základě mimořádného opatření MZ ČR, ve kterém se zakazuje osobní přítomnost žáků na vzdělávání ve školách, je zrušena výuka dle řádného rozvrhu teoretického i praktického  vyučování od středy 11. 3. 2020 do odvolání. Po tuto dobu budou žákům zadávány úkoly z předmětů, které budou...
04.03.2020 15:00
Střední odborné učiliště gastronomie přijme VEDOUCÍ/HO EKONOMICKÉHO ODDĚLENÍ a UČITELE ODBORNÉHO VÝCVIKU  - OBOR KUCHAŘ a OBOR CUKRÁŘVíce info.
1 | 2 >>