Inspekční zpráva

Závěry poslední inspekční zprávy

Předmět inspekční činnosti

Hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání podle § 174 ods.2 písm. b) školského zákona.

Charakteristika

Škola vykonává činnost v souladu s rozhodnutím o zařazení do rejstříku škol a školských zařízení. Vychází přitom z dlouholeté tradice v gastronomických oborech. Pro školu je charakteristická vysoká úroveň odborného vzdělávání a kvalitní příprava budoucích absolventů na vstup do praxe. Tím se řadí mezi vyhledávané střední školy zaměřené na gastronomii.

Hodnocení podmínek vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Škola má promyšlenou koncepci vzdělávání. Demokratický styl řízení vytváří pozitivní vztahy na pracovišti, účast zaměstnanců na činnostech školy je vysoká, jsou nastavena jasná pravidla a funkční informační a kontrolní systém. Partnerské vztahy s profesními organizacemi jsou rozvíjeny na vysoké úrovni.  Patrná je péče o materiální vybavení školy, je dbáno na estetiku prostředí, moderní vybavení, má kvalitní zázemí pro rozvoj odborných činností. Kvalitu vzdělávání pozitivně ovlivňuje promyšlené hospodaření s finančními prostředky.

Podmínky vzdělávání mají výbornou úroveň.

 

Hodnocení průběhu vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Školní vzdělávací programy jsou kvalitně zpracovány a kvalitně naplňovány. Odborné vzdělávání je organizačně a metodicky velmi dobře propracované. Žáci mají optimální podmínky pro přípravu ke vstupu na trh práce. Práce v hodinách všeobecně vzdělávacích předmětů je efektivní, využívá se didaktické techniky.

Průběh vzdělávání má výbornou úroveň.

 

Hodnocení výsledků vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Funkční poradenský systém, spolupráce pedagogů, podpora žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a práce se žáky vede k tomu, že žáci si osvojují ve vysoké míře především odborné kompetence.

Výsledky vzdělávání mají výbornou úroveň.

Aktuality

09.09.2019 08:28
  Středa 18. září 2019 Začátek přípravy na zkoušku Předmět G4A P2A P2B Teoretická zkouška z ekonomických předmětů 7:45 7:45 11:00 Teoretická zkouška...
06.09.2019 11:13
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání   Školní rok: 2018/2019 Termín: PODZIM 2019   Účetnictví (písemná zkouška) Termín konání: 11. 9. 2019 Učebna: E1 Zahájení zkoušky: 8:00 hodin Délka konání písemné zkoušky: nejdéle 240 minut Povolené pomůcky: psací potřeby,...
03.06.2019 14:56
  Druh zkoušky Termín Místo konání Didaktické testy – společná část 2. - 6. září 2019 Bude určeno v pozvánce k maturitní zkoušce (srpen 2019) Písemné práce – společná část 2. -...
12.01.2019 12:28
Od 14. ledna 2019 mají žáci školy v celé škole přístupné připojení Wi-Fi.
04.01.2019 17:45
učitele odborného výcviku pro obor KUCHAŘ a pro obor CUKRÁŘ.
08.11.2016 12:26
Žáci školy mají možnost využívat MS Office 365. Přihlašovací adresa:portal.office365.com