Inspekční zpráva

Závěry poslední inspekční zprávy

Předmět inspekční činnosti

Hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání podle § 174 ods.2 písm. b) školského zákona.

Charakteristika

Škola vykonává činnost v souladu s rozhodnutím o zařazení do rejstříku škol a školských zařízení. Vychází přitom z dlouholeté tradice v gastronomických oborech. Pro školu je charakteristická vysoká úroveň odborného vzdělávání a kvalitní příprava budoucích absolventů na vstup do praxe. Tím se řadí mezi vyhledávané střední školy zaměřené na gastronomii.

Hodnocení podmínek vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Škola má promyšlenou koncepci vzdělávání. Demokratický styl řízení vytváří pozitivní vztahy na pracovišti, účast zaměstnanců na činnostech školy je vysoká, jsou nastavena jasná pravidla a funkční informační a kontrolní systém. Partnerské vztahy s profesními organizacemi jsou rozvíjeny na vysoké úrovni.  Patrná je péče o materiální vybavení školy, je dbáno na estetiku prostředí, moderní vybavení, má kvalitní zázemí pro rozvoj odborných činností. Kvalitu vzdělávání pozitivně ovlivňuje promyšlené hospodaření s finančními prostředky.

Podmínky vzdělávání mají výbornou úroveň.

 

Hodnocení průběhu vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Školní vzdělávací programy jsou kvalitně zpracovány a kvalitně naplňovány. Odborné vzdělávání je organizačně a metodicky velmi dobře propracované. Žáci mají optimální podmínky pro přípravu ke vstupu na trh práce. Práce v hodinách všeobecně vzdělávacích předmětů je efektivní, využívá se didaktické techniky.

Průběh vzdělávání má výbornou úroveň.

 

Hodnocení výsledků vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Funkční poradenský systém, spolupráce pedagogů, podpora žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a práce se žáky vede k tomu, že žáci si osvojují ve vysoké míře především odborné kompetence.

Výsledky vzdělávání mají výbornou úroveň.

Aktuality

11.01.2021 10:27
najdete v záložce Uchazeči o studium - zde
22.12.2020 10:21
Žádáme veřejnost, aby omezila osobní formu návštěvy a využívala výhradně vzdálené prostředky komunikace (e-mail, telefon - mobily zveřejněny v kontaktech, datová schránka a podobně). Úřední den: úterý, středa (středa platí od 20. ledna) a čtvrtek od 8:00 do 14:30.   Školní výuka po...
30.11.2020 08:19
v prosinci 2020 nebyl vyhlášen.  
18.11.2020 13:27
Praha, 16. listopadu 2020 - Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga dnes představil matici opatření PES v oblasti školství. „Tabulka je výsledkem spolupráce mezi ministerstvy školství a zdravotnictví a zohledňuje priority české vzdělávací soustavy,“ řekl ministr školství na...
22.09.2020 15:27
SOU gastronomie používá pro dálkovou komunikaci tyto základní nástroje: Program BAKALÁŘI – pro sledování informací týkajících se vzdělávání lze použít mobilní aplikaci BAKALÁŘ – aktuální verze má modrou IKONU, lze ji stáhnout do mobilního telefonu webovou aplikaci – je z ní přístup...
28.08.2020 21:29
ZÁKLADNÍ HYGIENICKÁ PRAVIDLA STANOVENÁ MINISTERSTVEM ZDRAVOTNICTVÍ: — Dodržování zásad osobní a provozní hygieny. — Skupinová izolace, event. sociální distance. — Ochrana úst a nosu (roušky, respirátory) a řádná respirační hygiena v závislosti na protiepidemických opatřeních uvedených u příslušného...
12.01.2019 12:28
Od 14. ledna 2019 mají žáci školy v celé škole přístupné připojení Wi-Fi.
08.11.2016 12:26
Žáci školy mají možnost využívat MS Office 365. Přihlašovací adresa:portal.office365.com