Inspekční zpráva

Závěry poslední inspekční zprávy

Předmět inspekční činnosti

Hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání podle § 174 ods.2 písm. b) školského zákona.

Charakteristika

Škola vykonává činnost v souladu s rozhodnutím o zařazení do rejstříku škol a školských zařízení. Vychází přitom z dlouholeté tradice v gastronomických oborech. Pro školu je charakteristická vysoká úroveň odborného vzdělávání a kvalitní příprava budoucích absolventů na vstup do praxe. Tím se řadí mezi vyhledávané střední školy zaměřené na gastronomii.

Hodnocení podmínek vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Škola má promyšlenou koncepci vzdělávání. Demokratický styl řízení vytváří pozitivní vztahy na pracovišti, účast zaměstnanců na činnostech školy je vysoká, jsou nastavena jasná pravidla a funkční informační a kontrolní systém. Partnerské vztahy s profesními organizacemi jsou rozvíjeny na vysoké úrovni.  Patrná je péče o materiální vybavení školy, je dbáno na estetiku prostředí, moderní vybavení, má kvalitní zázemí pro rozvoj odborných činností. Kvalitu vzdělávání pozitivně ovlivňuje promyšlené hospodaření s finančními prostředky.

Podmínky vzdělávání mají výbornou úroveň.

 

Hodnocení průběhu vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Školní vzdělávací programy jsou kvalitně zpracovány a kvalitně naplňovány. Odborné vzdělávání je organizačně a metodicky velmi dobře propracované. Žáci mají optimální podmínky pro přípravu ke vstupu na trh práce. Práce v hodinách všeobecně vzdělávacích předmětů je efektivní, využívá se didaktické techniky.

Průběh vzdělávání má výbornou úroveň.

 

Hodnocení výsledků vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Funkční poradenský systém, spolupráce pedagogů, podpora žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a práce se žáky vede k tomu, že žáci si osvojují ve vysoké míře především odborné kompetence.

Výsledky vzdělávání mají výbornou úroveň.

Aktuality

02.07.2020 07:53
Doplňovací zkoušky se konají od 26. do 28. srpna 2020. Žáci obdrželi písemné oznámení s termíny spolu s vysvědčením dne 30. června 2020.  
02.07.2020 07:52
Informace pro zájemce, kteří se chtějí přihlásit na podzimní termín maturitních zkoušek: 1. Napsat mail na sekretariat@souukrbu.cz – uvést jméno, příjmení, školní rok, ve kterém bylo ukončeno studium, třídu. 2. Dále bude vše řešeno elektronicky – každý bude kontaktován zástupkyní ředitelky Ing....
01.07.2020 12:13
si předem dojednejte telefonicky na čísle: 778 713 385.   Děkujeme
30.06.2020 08:27
Vážení rodiče a uchazeči, Pro dokončení přijímacího řízení Vám podáváme následující informace: 1. K potvrzení zájmu o vzdělávání na naší škole ve zvoleném oboru  je potřeba odevzdat zápisový lístek. Zápisový lístek (obor gastronomie) můžete odevzdávat nejpozději do 8. července 2020. 2....
29.06.2020 13:17
POSTUPUJÍCÍ ŽÁCI Pro brigády plánované na dobu letních prázdnin si vyřiďte potvrzení o studiu pokud možno do 30. června 2020.     NOVĚ PŘIJATÍ ŽÁCI OD ŠKOLNÍHO ROKU 2020/2021 Potvrzení o studiu se bude žákům vydávat od 1. září 2020.     Před nástupem do školy nelze nic...
29.06.2020 11:19
Školní rok 2020/2021 začíná 1. září 2020 a končí 30. června 2021.   1. září 2020 - úterý               8:00 h.             1. ročníky oboru Cukrář a Číšník (jídelna) -...
29.06.2020 08:25
Pořadí všech uchazečů obor Gastronomie Pořadí přijatých uchazečů obor Gastronomie  
24.06.2020 08:42
Při vstupu do školy musí žáci odevzdat vyplněné a nezletilí také od zákonných zástupců podepsané čestné prohlášení, které je ke stažení na odkazu níže.  Čestné prohlášení pro vstup do školy ke stažení Příloha - Čestné prohlášení pro vstup do školy ke stažení Více zde:...
12.03.2020 14:06
Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu ze dne 10. 3. 2020 se ruší pronájmy tělocvičen a sportovních hřišť s účinností od 13. 3. 2020. Odvolané hodiny po dobu bezpečnostního opatření nebudou nájemcům účtovány a zároveň nevzniká žádný nárok náhrady škody, která může nájemců...
12.01.2019 12:28
Od 14. ledna 2019 mají žáci školy v celé škole přístupné připojení Wi-Fi.
1 | 2 >>