Kritéria přijímacího řízení pro školní rok 2021/2022

 

Obory vzdělání s výučním listem (Kuchař - číšník, Cukrář)

Pro všechny uvedené obory jsou stanovena jednotná kritéria.

PŘIJÍMACÍ  ZKOUŠKY  SE  NEKONAJÍ.

Uchazeči jsou přijímáni na základě hodnocení vzdělávání uvedeného v přihlášce ke studiu:

  • průměr známek z 2. pololetí 8. třídy základní školy a průměr známek z 1. pololetí 9. třídy základní školy (pokud je rozhodné vysvědčení ze školního roku 2019/2020 použije se hodnocení za 1. pololetí)
  • u starších uchazečů průměr známek z 2. pololetí 9. třídy a z posledního vysvědčení na střední škole, (pokud je rozhodné vysvědčení ze školního roku 2019/2020 použije se hodnocení za 1. pololetí)
  • u cizinců bude posuzována znalost českého jazyka rozhovorem (kritéria). Termín stanoven na 19. 4. 2021 od 10 hodin.

Požadované dokumenty k přihlášce

Součástí přihlášky musí být lékařský posudek o zdravotní způsobilosti ke studiu.

Starší uchazeč přiloží k přihlášce životopis.

Cizinci jsou povinni předložit vysvědčení ze zahraniční školy v úředně ověřeném překladu do jazyka českého. K zajištění srovnatelného posouzení všech uchazečů je požadován úřední převod klasifikace na české známkování.

 

Penalizace

  • za každý druhý stupeň z chování na vysvědčení v rozhodném období (2. pol. 8. třídy a 1. pol. 9. třídy) bude k průměru známek připočtena hodnota 0,5
  • za každý třetí stupeň z chování na vysvědčení v rozhodném období (2. pol. 8. třídy a 1. pol. 9. třídy) bude k průměru známek připočtena hodnota 1,0
  • za každou nedostatečnou na vysvědčení v rozhodném období (2. pol. 8. třídy a 1. pol. 9. třídy) bude  k průměru známek připočtena hodnota 1,0
  • při nepředložení vysvědčení z 9. ročníku bude k průměru známek připočtena hodnota 2,0
  • za každý nehodnocený předmět v rozhodném období (2. pol. 8. třídy a 1. pol. 9. třídy) bude  k průměru známek připočtena hodnota 1,0 - netýká se nehodnocených předmětů z důvodu mimořádných opatření vlády ČR
  • za nedoložení podkladu pro posouzení splnění kritérií a nedoložení požadovaných dokumentů k přihlášce bude k průměru známek připočtena hodnota 2,0
  • u cizinců musí být posouzena znalost českého jazyka rozhovorem – při neabsolvování rozhovoru bude  k průměru známek připočtena hodnota 2,0 a při neúspěšném absolvování bude  k průměru známek připočtena hodnota 2,0
  • u starších uchazečů je rozhodným obdobím 2. pololetí 9. třídy a poslední hodnocené období na střední škole

Z uvedených údajů jednotlivých uchazečů je sestaveno konečné pořadí všech uchazečů.

Přijímací komise doporučuje přijetí uchazečů, jejichž výsledný průměr pro jednotlivé školní vzdělávací programy je maximálně do:

  • 2,95 pro školní vzdělávací program Kuchař
  • 2,95 pro školní vzdělávací program Číšník
  • 2,95 pro školní vzdělávací program Kuchař - číšník
  • 2,95 pro školní vzdělávací program Cukrář

Pokud počet uchazečů, kteří splňují požadovaná kritéria, převýší počet přijímaných žáků, bude rozhodující pořadí uchazečů dle průměru.


Obor vzdělání s maturitní zkouškou - Gastronomie + doplňující obor vzdělání s výučním listem 65-51-H/01 Kuchař - číšník

Kritéria přijímacího řízení

Uchazeči jsou přijímáni na základě hodnocení vzdělávání uvedeného v přihlášce ke studiu a na základě výsledků přijímací zkoušky.

  • jednotná přijímací zkouška se nekoná,
  • vykonání školní přijímací zkoušky formou testu z Českého jazyka (v případě, že počet podaných přihlášek nebude převyšovat předpokládaný počet přijímaných uchazečů, přijímací zkouška se konat nebude),
  • průměr známek z 2. pololetí 8. třídy základní školy a průměr známek z 1. pololetí 9. třídy základní školy, (pokud je rozhodné vysvědčení ze školního roku 2019/2020 použije se hodnocení za 1. pololetí)
  • u starších uchazečů průměr známek z 2. pololetí 9. třídy a z posledního vysvědčení na střední škole, (pokud je rozhodné vysvědčení ze školního roku 2019/2020 použije se hodnocení za 1. pololetí)
  • u cizinců bude posuzována znalost českého jazyka rozhovorem (kritéria). Termín stanoven na 19. 4. 2021 od 10 hodin.

Požadované dokumenty k přihlášce

Součástí přihlášky musí být lékařský posudek o zdravotní způsobilosti ke studiu.

Starší uchazeč přiloží k přihlášce životopis.

Cizinci jsou povinni předložit vysvědčení ze zahraniční školy v úředně ověřeném překladu do jazyka českého. K zajištění srovnatelného posouzení všech uchazečů je požadován úřední převod klasifikace na české známkování.

 

Penalizace

  • za každý druhý stupeň z chování na vysvědčení v rozhodném období (2. pol. 8. třídy a 1. pol. 9. třídy) bude k průměru známek připočtena hodnota 0,5
  • za každý třetí stupeň z chování na vysvědčení v rozhodném období (2. pol. 8. třídy a 1. pol. 9. třídy) bude k průměru známek připočtena hodnota 1,0
  • za každou nedostatečnou na vysvědčení v rozhodném období (2. pol. 8. třídy a 1. pol. 9. třídy) bude  k průměru známek připočtena hodnota 1,0
  • při nepředložení vysvědčení z 9. ročníku bude k průměru známek připočtena hodnota 2,0
  • za každý nehodnocený předmět v rozhodném období (2. pol. 8. třídy a 1. pol. 9. třídy) bude  k průměru známek připočtena hodnota 1,0 - netýká se nehodnocených předmětů z důvodu mimořádných opatření vlády ČR
  • za nedoložení podkladu pro posouzení splnění kritérií a nedoložení požadovaných dokumentů k přihlášce bude k průměru známek připočtena hodnota 2,0
  • u cizinců musí být posouzena znalost českého jazyka rozhovorem – při neabsolvování rozhovoru bude  k průměru známek připočtena hodnota 2,0 a při neúspěšném absolvování bude  k průměru známek připočtena hodnota 2,0
  • u starších uchazečů je rozhodným obdobím 2. pololetí 9. třídy a poslední hodnocené období na střední škole

Přijímací komise doporučuje přijetí uchazečů, jejichž výsledný průměr je maximálně do 2,45 včetně započítaných penalizací.

 

Uchazeči jsou přijímáni na základě výsledků jednotné přijímací zkoušky a hodnocení předchozího vzdělávání uvedeného v přihlášce ke studiu.

Z výsledků přijímací zkoušky a uvedených údajů o prospěchu žáka  je sestaveno konečné pořadí uchazečů takto:

a) pořadí dle výsledků přijímací zkoušky násobeno hodnotou 0,6;

b) pořadí dle hodnocení předchozího vzdělávání násobeno hodnotou 0,4;

c) konečné pořadí bude stanoveno součtem výsledků popsaných v bodech a) a b).

 

Pokud počet uchazečů, kteří splňují požadovaná kritéria, převýší počet přijímaných žáků, bude rozhodující konečné pořadí uchazečů.

 

 

Testy k procvičování

Uchazeči přihlášení na obor Gastronomie si mohou vyzkoušet typy testů z předchozích let. Jsou k dispozici na následujícím odkazu:

https://www.cermat.cz/testova-zadani-k-procvicovani-1404035545.html

 

Nástavbové studium pro absolventy 3letých oborů vzdělání s výučním listem - obor Podnikání

Kritéria přijímacího řízení

Uchazeči jsou přijímáni na základě hodnocení vzdělávání uvedeného v přihlášce ke studiu a na základě výsledků přijímací zkoušky.

  • jednotná přijímací zkouška se nekoná,
  • vykonání školní přijímací zkoušky formou testu z Českého jazyka (v případě, že počet podaných přihlášek nebude převyšovat předpokládaný počet přijímaných uchazečů, přijímací zkouška se konat nebude),
  • průměr známek v 1. pololetí 3. ročníku učebního oboru do 2,55.
  • u starších uchazečů průměr známek z 2.pololetí 3. ročníku učebního oboru do 2,55, (pokud je rozhodné vysvědčení ze školního roku 2019/2020 použije se hodnocení za 1. pololetí)
  • u cizinců bude posuzována znalost českého jazyka rozhovorem (kritéria). Termín stanoven na 19. 4. 2021 od 10 hodin.

Požadované dokumenty k přihlášce

Starší uchazeč přiloží k přihlášce životopis.

Cizinci jsou povinni předložit vysvědčení ze zahraniční školy v úředně ověřeném překladu do jazyka českého. K zajištění srovnatelného posouzení všech uchazečů je požadován úřední převod klasifikace na české známkování.

 

Penalizace

  • za každý druhý stupeň z chování na vysvědčení v rozhodném období (1. pololetí 3. ročníku učebního oboru) bude k průměru známek připočtena hodnota 0,5
  • za každý třetí stupeň z chování na vysvědčení v rozhodném období (1. pololetí 3. ročníku učebního oboru) bude k průměru známek připočtena hodnota 1,0
  • za každou nedostatečnou na vysvědčení v rozhodném období (1. pololetí 3. ročníku učebního oboru) bude  k průměru známek připočtena hodnota 1,0
  • za každý nehodnocený předmět v rozhodném období (1. pololetí 3. ročníku učebního oboru) bude  k průměru známek připočtena hodnota 1,0 - netýká se nehodnocených předmětů z důvodu mimořádných opatření vlády ČR
  • za nedoložení podkladu pro posouzení splnění kritérií a nedoložení požadovaných dokumentů k přihlášce bude k průměru známek připočtena hodnota 2,0
  • u cizinců musí být posouzena znalost českého jazyka rozhovorem – při neabsolvování rozhovoru bude  k průměru známek připočtena hodnota 2,0 a při neúspěšném absolvování bude  k průměru známek připočtena hodnota 2,0
  • u starších uchazečů je rozhodným obdobím 2. pololetí 3. ročníku učebního oboru na střední škole

Přijímací komise doporučuje přijetí uchazečů, jejichž výsledný průměr je maximálně do 2,55 včetně započítaných penalizací.

 

Uchazeči jsou přijímáni na základě výsledků jednotné přijímací zkoušky a hodnocení předchozího vzdělávání uvedeného v přihlášce ke studiu.

Z výsledků přijímací zkoušky a uvedených údajů o prospěchu žáka  je sestaveno konečné pořadí uchazečů takto:

a) pořadí dle výsledků přijímací zkoušky násobeno hodnotou 0,6;

b) pořadí dle hodnocení předchozího vzdělávání násobeno hodnotou 0,4;

c) konečné pořadí bude stanoveno součtem výsledků popsaných v bodech a) a b).

 

Pokud počet uchazečů, kteří splňují požadovaná kritéria, převýší počet přijímaných žáků, bude rozhodující konečné pořadí uchazečů.

 

Lékařský posudek o zdravotní způsobilosti ke studiu se nevyžaduje.

Vzhledem k zaměření školy uvítáme co nejvíce zájemců z řad absolventů gastronomických oborů.

Testy k procvičování

Uchazeči přihlášení na obor Podnikání si mohou vyzkoušet typy testů z předchozích let. Jsou k dispozici na následujícím odkazu:

https://www.cermat.cz/testova-zadani-k-procvicovani-1404035545.html

 

 

Počty otevíraných tříd a přijímaných uchazečů

  • školní vzdělávací program Gastronomie - 2 třídy, tj. 60 žáků
  • školní vzdělávací programy Kuchař, Číšník a Kuchař - číšník - 7 tříd, tj. 210 žáků
  • školní vzdělávací program: Cukrář - 2 třídy, tj. 60 žáků
  • školní vzdělávací program: Podnikání - 2 třídy, tj. 60 žáků



Mgr. Kateřina Mrvová
ředitelka školy

 

Aktuality

11.01.2021 10:27
najdete v záložce Uchazeči o studium - zde
22.12.2020 10:21
Žádáme veřejnost, aby omezila osobní formu návštěvy a využívala výhradně vzdálené prostředky komunikace (e-mail, telefon, datová schránka a podobně). Úřední den: úterý, středa (středa platí od 20. ledna) a čtvrtek od 8:00 do 14:30.   Školní výuka po vánočních prázdninách začne 4. 1. 2021 –...
30.11.2020 08:19
v prosinci 2020 nebyl vyhlášen.  
18.11.2020 13:27
Praha, 16. listopadu 2020 - Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga dnes představil matici opatření PES v oblasti školství. „Tabulka je výsledkem spolupráce mezi ministerstvy školství a zdravotnictví a zohledňuje priority české vzdělávací soustavy,“ řekl ministr školství na...
22.09.2020 15:27
SOU gastronomie používá pro dálkovou komunikaci tyto základní nástroje: Program BAKALÁŘI – pro sledování informací týkajících se vzdělávání lze použít mobilní aplikaci BAKALÁŘ – aktuální verze má modrou IKONU, lze ji stáhnout do mobilního telefonu webovou aplikaci – je z ní přístup...
28.08.2020 21:29
ZÁKLADNÍ HYGIENICKÁ PRAVIDLA STANOVENÁ MINISTERSTVEM ZDRAVOTNICTVÍ: — Dodržování zásad osobní a provozní hygieny. — Skupinová izolace, event. sociální distance. — Ochrana úst a nosu (roušky, respirátory) a řádná respirační hygiena v závislosti na protiepidemických opatřeních uvedených u příslušného...
12.01.2019 12:28
Od 14. ledna 2019 mají žáci školy v celé škole přístupné připojení Wi-Fi.
08.11.2016 12:26
Žáci školy mají možnost využívat MS Office 365. Přihlašovací adresa:portal.office365.com