Uplatnění absolventů

Vzhledem k tradici školy a oceněním, kterých škola a žáci dosahují a které tak přispívají k dobrému jménu školy u  odborné i laické veřejnosti, nacházejí absolventi školy uplatnění v praxi nejenom v Praze a celé České republice, ale i v zahraničí.

Kuchaři, číšníci a cukráři jako středoškolsky vzdělaní pracovníci s výučním listem, tedy s odborným vzděláním a dovednostmi k profesionálnímu vykonávání zvoleného povolání, se uplatňují v pozicích zaměstnanců ve velkých, středně velkých i malých provozech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb, či mohou podnikat v pohostinství. V současné době také často využívají možnosti pracovat v zahraničí, zejména v zemích Evropské unie. Mohou se rovněž ucházet o přijetí ke studiu do nástavbového studia zakončeného maturitní zkouškou.

Absolventi oboru vzdělání s maturitní zkouškou Gastronomie a Podnikání jsou připraveni uplatnit se ve středních technickohospodářských funkcích v hotelech, ve stravovacích a ubytovacích zařízeních nebo v potravinářských firmách. Mohou vykonávat odborné gastronomické činnosti, a to provozní, marketingové, obchodně podnikatelské, kontrolní, konzultační a řídící v různých pracovních pozicích a právně organizačních formách podnikání. Mohou působit v pozicích zaměstnance, zaměstnavatele nebo podnikatele.
Absolvování těchto oborů umožňuje zájemcům pokračovat ve studiu na vyšších odborných a vysokých školách zaměřených na hotelnictví, potravinářství, marketing, management apod.  Řada absolventů působí rovněž v zahraničí.

 

Aktuality

11.01.2021 10:27
najdete v záložce Uchazeči o studium - zde
22.12.2020 10:21
Žádáme veřejnost, aby omezila osobní formu návštěvy a využívala výhradně vzdálené prostředky komunikace (e-mail, telefon, datová schránka a podobně). Úřední den: úterý, středa (středa platí od 20. ledna) a čtvrtek od 8:00 do 14:30.   Školní výuka po vánočních prázdninách začne 4. 1. 2021 –...
30.11.2020 08:19
v prosinci 2020 nebyl vyhlášen.  
18.11.2020 13:27
Praha, 16. listopadu 2020 - Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga dnes představil matici opatření PES v oblasti školství. „Tabulka je výsledkem spolupráce mezi ministerstvy školství a zdravotnictví a zohledňuje priority české vzdělávací soustavy,“ řekl ministr školství na...
22.09.2020 15:27
SOU gastronomie používá pro dálkovou komunikaci tyto základní nástroje: Program BAKALÁŘI – pro sledování informací týkajících se vzdělávání lze použít mobilní aplikaci BAKALÁŘ – aktuální verze má modrou IKONU, lze ji stáhnout do mobilního telefonu webovou aplikaci – je z ní přístup...
28.08.2020 21:29
ZÁKLADNÍ HYGIENICKÁ PRAVIDLA STANOVENÁ MINISTERSTVEM ZDRAVOTNICTVÍ: — Dodržování zásad osobní a provozní hygieny. — Skupinová izolace, event. sociální distance. — Ochrana úst a nosu (roušky, respirátory) a řádná respirační hygiena v závislosti na protiepidemických opatřeních uvedených u příslušného...
12.01.2019 12:28
Od 14. ledna 2019 mají žáci školy v celé škole přístupné připojení Wi-Fi.
08.11.2016 12:26
Žáci školy mají možnost využívat MS Office 365. Přihlašovací adresa:portal.office365.com