Zásady zpracování osobních údajů - zajištění práv subjektů údajů

Vážení rodiče a žáci,

 

na tomto místě si Vás Střední odborné učiliště gastronomie, U krbu 521/45, Malešice, 108 00 Praha 10 (dále jen „SOU gastronomie“), dovoluje informovat o tom, jak zpracovává Vaše osobní údaje, a to v souvislosti Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (Obecné nařízení o ochraně osobních údajů) často označovaném zkratkou GDPR (GDPR – General Data Protection Regulation).

 

1. Kdo spravuje Vaše osobní údaje?

Správcem Vašich osobních údajů je SOU gastronomie.

 

2. Jak mohu správce mých osobních údajů kontaktovat?

SOU gastronomie jako správce můžete kontaktovat na adrese

 

Střední odborné učiliště gastronomie
U Krbu 521/45, Malešice

108 00 Praha 10
Tel.: +420 274 019 101, +420 602 549 316
E-mail: pavlikovav@souukrbu.cz
ID datové schránky: eui2s43

 

3. Kdo je pověřencem pro ochranu osobních údajů Středního odborného učiliště gastronomie?

Jelikož jsme orgánem veřejné moci, musíme mít pověřence pro ochranu osobních údajů, který nám pomáhá chránit Vaše osobní údaje. Naším pověřencem pro ochranu osobních údajů je:

 

Holubová advokáti s.r.o., IČO: 24686727,

Za Poříčskou bránou 365/21, 18600 Praha 8

Fyzická osoba vykonávající činnost pověřence: Štěpán Holub

Tel.: +420 212 242 095

Email: poverenec@holubova.cz

ID datové schránky: eaqq73c

 

4. Kdy se mohu já jako student, resp. rodič obrátit na pověřence pro ochranu osobních údajů?

Pokud se domníváte, že zpracováváme osobní údaje Vašeho dítěte, resp. Vaše osobní údaje v rozporu s právními předpisy, můžete podat stížnost u našeho pověřence pro ochranu osobních údajů.

 

5. Z jakého důvodu zpracovává SOU gastronomie moje osobní údaje?

Zpracováváme Vaše osobní údaje zpravidla proto, že nám to ukládá zákon nebo jiný právní předpis (zejm. zákon č. 261/2004 Sb., školský zákon). V některých případech zpracováváme Vaše osobní údaje, abychom mohli plnit smlouvy či poskytovat školské služby (např. školní stravování).

 

6. Předáváte moje osobní údaje jiným subjektům?

Ano, předáváme osobní údaje v případě, že nám to ukládá právní předpis nebo podmínky dotačního řízení (např. Krajský úřad v případě odvolání). Soukromým subjektům předáváme osobní údaje jen v případě, že je to nutné pro splnění naší povinnosti (např. předání osobních údajů Vašeho dítěte realizátorovi školního plavání).

 

7. Předáváte osobní údaje do třetích zemí?

Osobní údaje nepředáváme do třetích zemí, tzn. do zemí mimo Evropskou unii.

 

8. Je prostor SOU gastronomie monitorován kamerovým systémem?

Ano, prostor SOU gastronomie je monitorován kamerovým systémem se záznamem. Důvodem pro instalaci kamerového systému je oprávněný zájem školy na ochraně svého majetku před poškozením a krádeží, jakož i majetku studentů a zaměstnanců před poškozením a krádeží a bezpečnost a ochrana života a zdraví studentů, zaměstnanců a dalších osob, které se nacházejí v prostorách školy. Záznam z kamerového systému je uchováván po dobu tří dnů. 

 

9. Domnívám se, že nezpracováváte správně moje osobní údaje.

V tom případě se můžete obrátit na našeho pověřence pro ochranu osobních údajů nebo máte právo podat stížnost u dozorového orgánu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů.

 

10. Jaká mám vůči Vám jako správci mých osobních údajů práva?

Kdykoliv od nás můžete požadovat, abychom

  • Vám umožnili přístup k Vašim osobním údajům, resp. osobním údajům Vašeho dítěte
  • opravili Vaše osobní údaje, které nejsou přesné
  • vymazali Vaše osobní údaje, pokud jsou splněny podmínky uvedené v článku 17 GDPR, případně omezili jejich zpracování.

 

11. V čem právo na přístup k osobním údajům spočívá?

Můžete nás požádat, abychom Vám sdělili, zda zpracováváme Vaše osobní údaje.

Můžete nás požádat o přístup ke zpracovávaným osobním údajům a o informace o zpracování těchto údajů.

Můžete nás požádat o poskytnutí kopie zpracovávaných osobních údajů.

 

12. Mohu požádat o přístup k osobním údajům někoho jiného než sebe?

Můžete požádat pouze o přístup ke svým osobním údajům, resp. údajům o Vašem dítěti, jehož jste jeho zákonný zástupce. Pokud chcete požádat o realizaci práva někoho jiného (zaměstnanec MŠ), musíte mít od něj plnou moc.

 

13. Jak mám tuto žádost podat?

Tuto žádost můžete podat jakýmkoliv způsobem, tedy i e-mailem. Pověřený pracovník má však povinnost zjistit Vaši totožnost, proto Vás může vyzvat k tomu, abyste doložil svou totožnost.

 

14. Do kdy mi poskytnete odpověď?

Budeme Vás informovat o přijatých opatřeních zpravidla do jednoho měsíce. V některých složitých případech však můžeme lhůtu prodloužit.

 

15. Kolik stojí tato žádost?

Tato žádost a její vyřízení je bezplatná. Nicméně v odůvodněných případech můžeme požadovat náhradu některých nákladů (např. cenu přenositelného disku, na kterém je Vám poskytnut seznam všech osobních údajů, které o Vás zpracováváme).

 

16. Dal jsem souhlas se zpracováním osobních údajů a chtěl bych ho odvolat.

Pokud udělujete souhlas se zpracováním některých Vašich osobních údajů, pak máte právo kdykoli souhlas odvolat. Tím však není dotčena zákonnost zpracování osobních údajů založená na souhlasu uděleném před jeho odvoláním. To znamená, že zpracování osobních údajů do odvolání souhlasu je legální.

 

 


 

Aktuality

07.12.2019 12:38
VÝPISY Z PŘIHLÁŠEK předává Ing. Marta Soukupová VÝHRADNĚ v uvedených dnech a časech. Den Datum Čas Středa 11. 12. 2019 13:00 – 16:00 Čtvrtek 12. 12. 2019 15:00 –...
04.12.2019 13:23
a odborná soutěž oboru číšník  11. prosince 2019 od  14:00 - 17:00 hodin. Těšíme se na Vás
20.11.2019 14:29
Rádi Vám přivítáme na druhém Dnu otevřených dveří, který je spojený s odbornou soutěži oboru číšník  
13.11.2019 18:47
Současní žáci školy se přihlašují prostřednictvím třídních učitelů. Ostatní se mohou přihlásit u Ing. Marty Soukupové, zástupkyně ředitelky, VÝHRADNĚ v níže uvedených dnech a časech. Formulář přihlášky obdrží uchazeči na místě. Přihlásit se ke zkoušce je možné i prostřednictvím osoby, která se...
12.01.2019 12:28
Od 14. ledna 2019 mají žáci školy v celé škole přístupné připojení Wi-Fi.
04.01.2019 17:45
učitele odborného výcviku pro obor KUCHAŘ a pro obor CUKRÁŘ.
08.11.2016 12:26
Žáci školy mají možnost využívat MS Office 365. Přihlašovací adresa:portal.office365.com