Zásady zpracování osobních údajů - zajištění práv subjektů údajů

Vážení rodiče a žáci,

 

na tomto místě si Vás Střední odborné učiliště gastronomie, U krbu 521/45, Malešice, 108 00 Praha 10 (dále jen „SOU gastronomie“), dovoluje informovat o tom, jak zpracovává Vaše osobní údaje, a to v souvislosti Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (Obecné nařízení o ochraně osobních údajů) často označovaném zkratkou GDPR (GDPR – General Data Protection Regulation).

 

1. Kdo spravuje Vaše osobní údaje?

Správcem Vašich osobních údajů je SOU gastronomie.

 

2. Jak mohu správce mých osobních údajů kontaktovat?

SOU gastronomie jako správce můžete kontaktovat na adrese

 

Střední odborné učiliště gastronomie
U Krbu 521/45, Malešice

108 00 Praha 10
Tel.: +420 274 019 101, +420 602 549 316
E-mail: pavlikovav@souukrbu.cz
ID datové schránky: eui2s43

 

3. Kdo je pověřencem pro ochranu osobních údajů Středního odborného učiliště gastronomie?

Jelikož jsme orgánem veřejné moci, musíme mít pověřence pro ochranu osobních údajů, který nám pomáhá chránit Vaše osobní údaje. Naším pověřencem pro ochranu osobních údajů je:

 

Holubová advokáti s.r.o., IČO: 24686727,

Za Poříčskou bránou 365/21, 18600 Praha 8

Fyzická osoba vykonávající činnost pověřence: Štěpán Holub

Tel.: +420 212 242 095

Email: poverenec@holubova.cz

ID datové schránky: eaqq73c

 

4. Kdy se mohu já jako student, resp. rodič obrátit na pověřence pro ochranu osobních údajů?

Pokud se domníváte, že zpracováváme osobní údaje Vašeho dítěte, resp. Vaše osobní údaje v rozporu s právními předpisy, můžete podat stížnost u našeho pověřence pro ochranu osobních údajů.

 

5. Z jakého důvodu zpracovává SOU gastronomie moje osobní údaje?

Zpracováváme Vaše osobní údaje zpravidla proto, že nám to ukládá zákon nebo jiný právní předpis (zejm. zákon č. 261/2004 Sb., školský zákon). V některých případech zpracováváme Vaše osobní údaje, abychom mohli plnit smlouvy či poskytovat školské služby (např. školní stravování).

 

6. Předáváte moje osobní údaje jiným subjektům?

Ano, předáváme osobní údaje v případě, že nám to ukládá právní předpis nebo podmínky dotačního řízení (např. Krajský úřad v případě odvolání). Soukromým subjektům předáváme osobní údaje jen v případě, že je to nutné pro splnění naší povinnosti (např. předání osobních údajů Vašeho dítěte realizátorovi školního plavání).

 

7. Předáváte osobní údaje do třetích zemí?

Osobní údaje nepředáváme do třetích zemí, tzn. do zemí mimo Evropskou unii.

 

8. Je prostor SOU gastronomie monitorován kamerovým systémem?

Ano, prostor SOU gastronomie je monitorován kamerovým systémem se záznamem. Důvodem pro instalaci kamerového systému je oprávněný zájem školy na ochraně svého majetku před poškozením a krádeží, jakož i majetku studentů a zaměstnanců před poškozením a krádeží a bezpečnost a ochrana života a zdraví studentů, zaměstnanců a dalších osob, které se nacházejí v prostorách školy. Záznam z kamerového systému je uchováván po dobu tří dnů. 

 

9. Domnívám se, že nezpracováváte správně moje osobní údaje.

V tom případě se můžete obrátit na našeho pověřence pro ochranu osobních údajů nebo máte právo podat stížnost u dozorového orgánu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů.

 

10. Jaká mám vůči Vám jako správci mých osobních údajů práva?

Kdykoliv od nás můžete požadovat, abychom

  • Vám umožnili přístup k Vašim osobním údajům, resp. osobním údajům Vašeho dítěte
  • opravili Vaše osobní údaje, které nejsou přesné
  • vymazali Vaše osobní údaje, pokud jsou splněny podmínky uvedené v článku 17 GDPR, případně omezili jejich zpracování.

 

11. V čem právo na přístup k osobním údajům spočívá?

Můžete nás požádat, abychom Vám sdělili, zda zpracováváme Vaše osobní údaje.

Můžete nás požádat o přístup ke zpracovávaným osobním údajům a o informace o zpracování těchto údajů.

Můžete nás požádat o poskytnutí kopie zpracovávaných osobních údajů.

 

12. Mohu požádat o přístup k osobním údajům někoho jiného než sebe?

Můžete požádat pouze o přístup ke svým osobním údajům, resp. údajům o Vašem dítěti, jehož jste jeho zákonný zástupce. Pokud chcete požádat o realizaci práva někoho jiného (zaměstnanec MŠ), musíte mít od něj plnou moc.

 

13. Jak mám tuto žádost podat?

Tuto žádost můžete podat jakýmkoliv způsobem, tedy i e-mailem. Pověřený pracovník má však povinnost zjistit Vaši totožnost, proto Vás může vyzvat k tomu, abyste doložil svou totožnost.

 

14. Do kdy mi poskytnete odpověď?

Budeme Vás informovat o přijatých opatřeních zpravidla do jednoho měsíce. V některých složitých případech však můžeme lhůtu prodloužit.

 

15. Kolik stojí tato žádost?

Tato žádost a její vyřízení je bezplatná. Nicméně v odůvodněných případech můžeme požadovat náhradu některých nákladů (např. cenu přenositelného disku, na kterém je Vám poskytnut seznam všech osobních údajů, které o Vás zpracováváme).

 

16. Dal jsem souhlas se zpracováním osobních údajů a chtěl bych ho odvolat.

Pokud udělujete souhlas se zpracováním některých Vašich osobních údajů, pak máte právo kdykoli souhlas odvolat. Tím však není dotčena zákonnost zpracování osobních údajů založená na souhlasu uděleném před jeho odvoláním. To znamená, že zpracování osobních údajů do odvolání souhlasu je legální.

 

 


 

Aktuality

02.07.2020 07:53
Doplňovací zkoušky se konají od 26. do 28. srpna 2020. Žáci obdrželi písemné oznámení s termíny spolu s vysvědčením dne 30. června 2020.  
02.07.2020 07:52
Informace pro zájemce, kteří se chtějí přihlásit na podzimní termín maturitních zkoušek: 1. Napsat mail na sekretariat@souukrbu.cz – uvést jméno, příjmení, školní rok, ve kterém bylo ukončeno studium, třídu. 2. Dále bude vše řešeno elektronicky – každý bude kontaktován zástupkyní ředitelky Ing....
01.07.2020 12:13
si předem dojednejte telefonicky na čísle: 778 713 385.   Děkujeme
30.06.2020 08:27
Vážení rodiče a uchazeči, Pro dokončení přijímacího řízení Vám podáváme následující informace: 1. K potvrzení zájmu o vzdělávání na naší škole ve zvoleném oboru  je potřeba odevzdat zápisový lístek. Zápisový lístek (obor gastronomie) můžete odevzdávat nejpozději do 8. července 2020. 2....
29.06.2020 13:17
POSTUPUJÍCÍ ŽÁCI Pro brigády plánované na dobu letních prázdnin si vyřiďte potvrzení o studiu pokud možno do 30. června 2020.     NOVĚ PŘIJATÍ ŽÁCI OD ŠKOLNÍHO ROKU 2020/2021 Potvrzení o studiu se bude žákům vydávat od 1. září 2020.     Před nástupem do školy nelze nic...
29.06.2020 11:19
Školní rok 2020/2021 začíná 1. září 2020 a končí 30. června 2021.   1. září 2020 - úterý               8:00 h.             1. ročníky oboru Cukrář a Číšník (jídelna) -...
29.06.2020 08:25
Pořadí všech uchazečů obor Gastronomie Pořadí přijatých uchazečů obor Gastronomie  
24.06.2020 08:42
Při vstupu do školy musí žáci odevzdat vyplněné a nezletilí také od zákonných zástupců podepsané čestné prohlášení, které je ke stažení na odkazu níže.  Čestné prohlášení pro vstup do školy ke stažení Příloha - Čestné prohlášení pro vstup do školy ke stažení Více zde:...
12.03.2020 14:06
Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu ze dne 10. 3. 2020 se ruší pronájmy tělocvičen a sportovních hřišť s účinností od 13. 3. 2020. Odvolané hodiny po dobu bezpečnostního opatření nebudou nájemcům účtovány a zároveň nevzniká žádný nárok náhrady škody, která může nájemců...
12.01.2019 12:28
Od 14. ledna 2019 mají žáci školy v celé škole přístupné připojení Wi-Fi.
1 | 2 >>